El 29M cridem Prou Ciment!

MANI-CIMENT[CATALÀ]

Més de trenta anys de gestió monocolor porten irremeiablement a vicis, manies i maneres d’actuar opacs i poc democràtics. Una d’aquestes manies autoritàries és la de canviar lleis i reglaments que afecten el bé comú pocs mesos abans d’unes eleccions per afavorir els interessos d’un poder econòmic determinat. Un cop més, això és el que està passant a Sant Antoni de Portmany. La possible aprovació de les Normes Subsidiàries (NNSS) del municipi permetrà construir centenars d’habitatges de fins a tres plantes d’altura en les àrees de Cala Gració, Cala Gracioneta, Punta Galera, Cala Salada i Sa Talaia, dels pocs pulmons que li queden a Sant Antoni lliures de ciment.

Sant Antoni, tradicionalment maltractat per l’especulació urbanística torna a intentar obrir les portes de bat a bat a l’economia del totxo, gràcies a l’última i controvertida decisió d’un partit que canviant cares pretén desvincular-se d’un assumpte del qual ha estat impulsor, durant aquesta legislatura i les anteriors. Donada la gravetat de l’assumpte, el proper govern de Sant Antoni no hauria d’entrar hipotecat per decisions unilaterals, sense consensuar i clarament impopulars. Aquestes decisions poden canviar radicalment un paisatge costaner semiverge i provocar l’abocament massiu d’aigües fecals al mar a causa de que les noves construccions no es connectaran a la xarxa municipal de clavegueram, com va reconèixer sense embuts el regidor d’urbanisme portmanyí, Pepe Torres.

La candidatura municipalista Reinicia Sant Antoni es posiciona fermament en contra d’aquesta decisió que posa en risc el ja precari equilibri mediambiental del municipi. Apel·lant a l’esperit que ha portat els eivissencs a oposar-se a obres mastodòntiques com el camp de golf de Cala d’Hort o l’ampliació de les carreteres principals de l’illa durant els governs del popular Pere Palau, Reinicia Sant Antoni convoca per al proper 29 de març una manifestació per protestar contra els plans d’urbanització de les zones anteriorment esmentades. Sota el lema Prou ​​ciment. Salvem Cala Gració, Sa Talaia, Cala Salada i Punta Galera, la marxa partirà a les 12 hores des de la rotonda de la carretera de Cala Gració (al costat del restaurant Villa Manchega) i culminarà a la sorra de Cala Gració. La crida a defensar els enclavaments costaners de l’especulació urbanística es fa extensible tant als veïns del municipi de Sant Antoni com als residents de tota l’illa.

Aquesta serà la segona manifestació organitzada per Reinicia Sant Antoni, després que la tardor passada una convocatòria similar reunís a més d’un centenar de veïns per protestar per les molèsties que ocasiona als residents el turisme de borratxera que l’Ajuntament porta dècades fomentant en Portmany . Gràcies al suport popular rebut i davant la necessitat de donar veu als veïns en la seva institució més propera, Reinicia Sant Antoni, que va néixer com una plataforma ciutadana, va decidir a principis d’any formar una candidatura per concórrer als comicis municipals. El biòleg Pablo Valdés Cardona encapçala una llista que està completant els seus últims llocs vacants després de realitzar unes primàries diumenge passat que van triar a Raúl Díaz, Francisco Tienda i Ainara Sánchez a la segona, tercera i quarta posició de la candidatura.

Per un Sant Antoni respectuós amb el seu entorn.

 

MANI-CIMENT[CASTELLANO]

Más de treinta años de gestión monocolor llevan irremediablemente a vicios, manías y modos de actuar opacos y poco democráticos. Una de esas manías autoritarias es la de cambiar leyes y reglamentos que afectan al bien común pocos meses antes de unas elecciones para favorecer los intereses de un poder económico determinado. Una vez más, eso es lo que está ocurriendo en Sant Antoni de Portmany. La posible aprobación de las Normas Subsidiarias del municipio permitirá construir cientos de viviendas de hasta tres plantas de altura en las áreas de Cala Gració, Cala Gracioneta, Punta Galera, Cala Salada y Sa Talaia, de los pocos pulmones que le quedan a Sant Antoni libres de cemento.

Sant Antoni, tradicionalmente maltratado por la especulación urbanística vuelve a intentar abrir las puertas de par en par a la economía del ladrillazo, gracias a la última y controvertida decisión de un partido que cambiando caras pretende desvincularse de un asunto del que ha sido impulsor, durante esta legislatura y las anteriores. Dada la gravedad del asunto, el próximo gobierno de Sant Antoni no debería entrar hipotecado por decisiones unilaterales, sin consensuar y claramente impopulares. Estas decisiones pueden cambiar radicalmente un paisaje costero semivirgen y provocar el vertido masivo de aguas fecales al mar debido a que las nuevas construcciones no se conectarán a la red municipal de alcantarillado, como reconoció sin tapujos el concejal de urbanismo sanantoniense, Pepe Torres.

La candidatura municipalista Reinicia Sant Antoni se posiciona firmemente en contra de esta decisión que pone en riesgo el ya precario equilibrio medioambiental del municipio. Apelando al espíritu que ha llevado a los ibicencos a oponerse a obras mastodónticas como el campo de golf de Cala d’Hort o la ampliación de las carreteras principales de la isla durante los gobiernos del popular Pere Palau, Reinicia Sant Antoni convoca para el próximo 29 de marzo una manifestación para protestar contra los planes de urbanización de las zonas anteriormente mencionadas. Bajo el lema Prou ciment. Salvem Cala Gració, Sa Talaia, Cala Salada i Punta Galera, la marcha partirá a las 12 horas desde la rotonda de la carretera de Cala Gració (junto al restaurante Villa Manchega) y culminará en la arena de Cala Gració. El llamamiento a defender los enclaves costeros de la especulación urbanística se hace extensible tanto a los vecinos del municipio de Sant Antoni como a los residentes de toda la isla.

Esta será la segunda manifestación organizada por Reinicia Sant Antoni, después de que el pasado otoño una convocatoria similar reuniera a más de un centenar de vecinos para protestar por las molestias que ocasiona a los residentes el turismo de borrachera que el Ayuntamiento lleva décadas fomentando en Portmany. Gracias al apoyo popular recibido y ante la necesidad de dar voz a los vecinos en su institución más cercana, Reinicia Sant Antoni, que nació como una plataforma ciudadana, decidió a principios de año formar una candidatura para concurrir a los comicios municipales. El biólogo Pablo Valdés Cardona encabeza una lista que está completando sus últimos puestos vacantes después de realizar unas primarias el pasado domingo que eligieron a Raúl Díaz, Francisco Tienda y Ainara Sánchez en la segunda, tercera y cuarta posición de la candidatura.

Por un Sant Antoni respetuoso con su entorno.